bloglovin


Siden det er en liten stund siden jeg har fått tid til å sette meg ned og blogge, tenkte jeg å endelig ta tak i noe som dere selv har spurt om, nemlig å forklare hvordan man kan lage en header á la den jeg bruker.

Så setter vi på en låt, just to set the mood :) Eller for å ha noe å høre på mens du leser :D
 
 
Bliss - Kissing
 
Jeg bruker selv Photoshop, men dere kan se om det går an å bruke de samme funksjonene i for eksempel Corel Paint Pro. Min mening er at denne slags header passer best til blogger hvis navn er oppbygd av få initialer. Ellers kan det bli vanskelig å plassere bilder i bokstavene om de blir for smale.

1. Åpne bildene du skal bruke. Jeg anbefaler å redigere ferdig bildene før du klipper til bokstavene.2. Nå kan det være lurt å jobbe med et bilde av gangen og legge ned de andre så lenge. Husk å lagre underveis!

3. Høyreklikk på Text Tool (T) og velg Horizontal Type Tool4. Skriv inn på bildet der du måtte ønske. Du kan endre skrifttype og skriftstørrelse som vanlig. Jeg ville anbefalt deg å bruke en tykk font slik som Calibri eller Impact. Vil du flytte bokstaven, kan du bruke Marquee Tool øverst i verktøyspaletten. Du kan også bruke pilene på tastaturet ditt for flytte på bokstaven. Når du er fornøyd med plassering, trykk på det grønne huk-tegnet.5. Trykk Ctrl + C ( for å kopiere det som er omfattett i bokstaven). Åpne et nytt dokument og skriv inn mål slik at du får plass til alle bokstavene. Jeg bruker her Custom Preset, med 70 cm vidde, 30 cm bredde og 300 px oppløsning. Trykk så Ctrl + V for å lime inn bokstaven. Ønsker du å flytte bokstaven, kan du velge Moove Tool i verktøyspaletten.6. Gjenta prosedyren på de andre bokstavene til du har headeren din.7. For å tydeliggjøre bokstavene og for å skape mer dybde i headeren, legger jeg skygge rundt bokstavene. Gå inn på hver layer og trykk på FX knappen nederst i Layer-paletten. Velg så Drop Shadow. I dette tilfelle har jeg brukt disse innstillingene: Opacity: 85%, Distance 28 px, Spread 96 %, Size 4 px. Her kan du prøve deg frem og se hva som fungerer best for din header.8. Jeg har også laget en ny layer der jeg skrev ".blogg.no". Jeg gjentok trinn 7 og la dermed skygge også rundt dette. Tilslutt valgte jeg Rectangle Tool fra Verktøyspalletten og minsket Opacity til rundt 27%. Dette trinnet forklarer kun hvordan jeg valgte å viderearbeide med headeren. Det spennende med bilderedigeringsprogrammer er at du kan prøve deg frem med hva som helst! Bare husk å lagre underveis :)Håper dette var til hjelp for noen av dere :)Christina Thommesen
27, Arendal. Prosjektleder, tennisspiller, mote- og fotointeressert. Alle bilder er tatt selv.
Facebook Instagram Twitter


Kategorier
FILM
FOTO
FOTO: ARBEID
FOTO: DYR
FOTO: HVERDAG
FOTO: MOTE
FOTO: OUTFIT
FOTO: REISER
FOTO: TREND
JOURNALISTIKK
KJENDIS
MUSIKK
OM MEG
PHOTOSHOP


hits