Tiden er inne for å trekke en vinner av konkurransen om å vinne et halvt års film- og spillabonnement fra lovefilm.no! Phew, det var en lang setning...

Med hjelp fra random.org, er jeg glad for å meddele at Kine ble den som gikk seirende ut av konkurransen :-) Du vil snart få en mail fra meg!


// Filmmarathon med Ringenes Herre som fristet mest for Kine, så filmmarathon skal det bli! // Bilder fra lovefilm.no //

Takk til alle som deltok :-)
Javel, folkens! Så har det vært slik at jeg har lovt dere en konkurranse :-) Og tiden er endelig inne:

Du har nå muligheten til å vinne ET HALVT ÅRS VALGFRITT ABONNEMENT fra

Lovefilm.no er en online tjeneste hvor du kan leie film og spill, i tillegg til å streame direkte på nett. Samme kveld som jeg registrerte meg hos lovefilm.no kunne jeg se nye filmer på min datamaskin (som jeg koblet til TV-en for å se det stort, hehe!)

Databasen til Lovefilm.no består av over 15 000 titler på DVD og Blu-Ray, film og TV-serier, i tillegg til spill til Wii, Xbox 360 og PS3.

Tjenesten fungerer på den måten at du setter opp en liste over hvilke filmer eller spill du ønsker å leie ved å bla i katalogen til lovefilm.no. Du kan ha opptil 10 lister, og opptil 500 titler i hver (!).

Tilgjengelige film/spill fra leielisten sendes deg i posten når du har lagt dem til i listen.

Platene sender du tilbake når du har sett ferdig filmen/spilt spillet. Det er ingen innsendingsfrister, eller forsinkelsesgebyrer men, jo raskere den blir sendt tilbake, jo raskere kan nye leietitler fra din liste dumpe ned i postkassen.

Leveringstiden er bare to dager, men det kan også gå fortere!

Det anbefales å ha minst 15-20 titler på leielisten. På den måten er du sikret å kunne få filmer kontinuerlig!

Slik ser min topp liste ut hos lovefilm.no:

Det skal også nevnes at det som helt sikkert blir en blockbuster, nemlig The Expendables 2, allerede er på min bestillingsliste hos lovefilm.no :D Man kan altså reserve kommende titler før de engang er ute på kino! Bullet to the head, også med Sylvester Stallone, er på denne listen. I tillegg til Parker - en film med både Jason Statham og Jennifer Lopez! Forventningene til disse filmene kan ikke engang måles, så høye er de.. :)

Så over til det viktigste! Hvordan DU kan være med i trekningen av et halvt års valgfritt abonnement hos Lovefilm.no. Gjør følgende i kommentarfeltet:

- Lag en topp tre liste med filmtitler eller spill som du vil leie hos lovefilm.no, og skriv litt om hvorfor du vil leie akkurat disse

- Del dette innlegget på din blogg eller Facebook-side, legg gjerne igjen link om du deler det på din blogg

- Husk å føre opp e-post adresse i kommentaren for å kunne kontakte deg dersom du vinner

Nå gleder jeg meg til å få nye filmtips og høre litt om deres forkjærlighet for hyggelige filmkvelder.

Vinneren trekkes neste mandag.

Lykke til :-D

(Maksverdien på premien er 1250 kr - gjelder hvis du vinner, og velger deg flex 3 inkl. spill-abonnementet. Da kan du leie ubegrenset med plater per måned, og kan ha opptil tre plater hjemme om gangen. Nice! <<Her>> kan du lese om andre leiepakker hos lovefilm.no)// i samarbeid med Lovefilm.no //
// Video hentet fra Fokis.se //
What can I say - the boys ARE back in town!!! And hotter than ever :D

Som dere forstår, så var jeg på førpremieren til The Expendables i går. Forventningene var ikke andre enn at jeg storgledet meg til å se gode, "gamle" Sly back in action igjen. At Jason Statham, Jet Li, Dolph Lundgren også var med i filmen var, hva skal jeg si.. the icing on the cake!!

Filmen var hardtslående, underholdende og fantastisk morsom, alt på samme tid. Fra begynnelse til slutt. Fra de første fem minuttene til sluttscenen hvor alle megabiffene kjørte ut på hver sin motorsykkel til toner fra Thin Lizzys "The boys are back in town".

Jeg fant det noe underlig at jeg smilte fra øre til øre under hele filmen, og jo voldsommere slåsscenene ble, jo mer gliste jeg. Faktum er at det var det scenene var til - for å underholde oss som lenge har ønsket å se skikkelige actionstjerner sparke, slå, skyte og falle slik som actionstjerner pleide å gjøre.

Sylvester Stallone er rene geniet - han har selv skrevet, regissert og spilt i filmen. Under beltet har han selvfølgelig andre mesterverker slik som Rambo og Rocky. Han har passert 60, men er levende beviset på at man ikke trenger å gi opp sin lidenskap av den grunn.

Filmweb.no skriver at Stallone prøvde å få til filmen i over 30 år, men at alle han ønsket å ha med var opptatt:
"Til slutt har vi nådd en viss alder. OK, jeg spør Arnold. Han sier: "Bare si når." Jeg trodde jeg hallusinerte. Jeg sa: "Du kommer til å få pepper for dette." Han sa det var i orden.", forteller legenden.

Tonen er lett, ironisk, og til tider klisjéfylt. Men den er til fordel for filmen, fordi alt passer så godt inn. Ingenting virker påtatt, ingen replikker eller scener virker innøvde. Alt er perfekt!

Så om du ikke tenkte å se på "The Expendables", GÅ OG SE! Du vil neppe angre.
Er du jente og tenker at en slik machofilm ikke er noe for deg? Fun fact: nesten 40% av de som dro for å se The Expendables i USA var kvinner!

Oppfølger? JA TAKK!!


Alle foto: imdb.com

 
I den grad et lite barn kan glede seg over en actionfilm der aldersgrensen trolig vil være 15 år...

Men jo, jeg gleder meg!! Som ihuga Sylvester Stallone fan siden Cliffhanger, er mine forventninger skyhøye. Den 64 år gamle veteranen har nok en gang lagt seg i hardtrening og kommer ut med enda en egen regissert storfilm.

The Expendables sparer ikke på kruttet og skryter på seg store actionnavn som Stallone (Rocky, Rambo), Scwarzenegger (Terminator, Predator), Statham (The Transporter), Li (Romeo must die, Kiss of the dragon), Lundgren (Rocky, Universal Soldier), Rourke (The Wrestler, Iron Man 2) og Willis (Die Hard, Lucky Number Slevin).

Dette kan høres ut som den perfekte oppskriften for en typisk machofilm. Men jenter, i en verden der Robert Pattisons og Jude Laws typer dominerer mest sexy lister, syns jeg det er godt at det lages filmer der robuste og hardbarka menn får slått ordentlig ifra seg!

Om skuespiller prestasjonene ikke er blant de beste, med tanke på at så mange store personligheter skal få plass i én og samme film, skal jeg likevel dra og se filmen. Om filmen blit totalt slaktet verden rundt, skal jeg likevel dra og se filmen. Om det oppstår rykter om at den tidligere topptrente bodybuilderen Stallone har tatt steroider, skal jeg likevel dra og se filmen!!

Mange store egoer - én storfilm - dette blir legendarisk!

Norgespremieren er 27.08.2010. Hold av datoen :)

 
Over til noe helt annet enn det mitt forrige innlegg handlet om, nemlig nyheten om at Daniel Craig er høyaktuell i rollen som Mikael Blomqvist i filmene basert på Stieg Larssons triologi om Lisbeth Salander.  Hjertet mitt gjorde et aldri så lite hopp da jeg leste dette.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan jeg kom over denne serien og om hvor mye jeg nøt hver side i bøkene. Bøkene er svært spennende å lese og ville anbefalt dem på det sterkeste. Det bør og legges til at filmene skuffer ikke i det minste, men lever opp til forventingene.

Om Hollywood sin versjon klarer å matche den svenske, gjenstår å se. Jeg må vel innrømme at jeg hadde en forutinntatt skeptisisme og kunne forutse et halvhjertig forsøk på en remake innbundet av klisjé etter klisjé.

DERFOR ble jeg gledelig overrasket over å se at prosjektet starter meget lovende. Daniel Craig er en fremragende skuespiller og er mest kjent fra sin rolle som James Bond. En rolle som jeg mener han tillegger en ny dybde og dermed gjør figuren hakket mer mystisk og spennede enn sine forgjengere.

Vi får krysse fingrene for at han får jobben og ikke minst, for at han leverer varene. Hvem som derimot skulle spilt Lisbeth Salander har jeg ingen formening om. En ting er sikkert - det skal MYE til for å slå innsatsen Naomi Rapace har gjort i denne rollen. Hun alene er nærmest grunnen til at triologien har blitt en internasjonal suksess.

                                         Foto: Flickr

Så har jeg lest ferdig den nestsiste boken i Harry Hole-serien skrevet av krimforfatteren Jo Nesbø. Kun én bok gjestår, nemlig Panserhjerte. Boken fikk jeg til jul, men ville lese den etter at jeg var ferdig med forfatterens tidligere bøker fra serien.

Jeg hadde lenge innbilt meg at jeg var typen som leser kjærlighetsromaner, men en solskinnsdag for noen år siden, hadde jeg lyst å ha noe å lese mens jeg solte meg. Jeg letet opp og ned i huset og fant til slutt "Engler og Demoner" av Dan Brown. Det var en bok på engelsk som jeg hadde fått av min søster i en anledning jeg ikke husker. I løpet av uka var boka lest cover til cover, for å si det sånn. Overbevist om at jeg var nyervervet  Dan Brown fan, gikk jeg løs på "DaVinci koden". Halvveis gjennom boken, ga jeg opp. Misforstå meg rett,  deler av den var veldig interessant, på lik linje med Engler og Demoner. Men (altfor) store deler ble rett og slett for langdratt med detaljerte forklaringer av steder og historie.

Tom for ideer om hva jeg ellers kunne lese, dro jeg en dag på biblioteket og spurte om damen i skranken hadde en god krimbok å anbefale. Det første hun viste meg var Jo Nesbøs "Snømannen". Neste gang jeg var innom biblioteket slapp jeg å spørre etter en anbefaling. Jeg gikk rett til Jo Nesbø hylla og tok neste bok i Harry Hole serien uten å nøle. Og slik fortsatte det. Det er vel litt bittersøtt at jeg kun har én Harry Hole bok igjen. Jeg vet allerede på forhånd at den er spennende, men det er kjedelig i den forstand at det er den siste boken i serien. Heldigvis er den nokså tykk, så det burde ta litt tid å lese gjennom den med alle fritidssysslene mine utenom en fulltidsjobb :P

Senest i forrige uke var Nesbø i media, da den prestisjetunge amerikanske prisutdelingen for forfattere Edgar Awards gikk av stabelen. Forfatteren var nominert  for sin nestsiste utgivelse, nemlig "Sorgenfri" hvor vi nok en gang blir revet med i den kaotiske og problemfylte hverdagen til førstebetjent Harry Hole.

Nesbø har tjent flere millioner på sin siste bok alene. Bare det burde vært grunn nok til at det burde komme flere bøker med Hole eller andre verk fra den meget begavede Jo Nesbø.


Når jeg føst er inne på forfattere, er det selvsagt at jeg må tillegge plass for ingen andre enn Stieg Larsson.

Jeg ble introdusert til forfattaren da Bestselgerklubben en dag ringte og spurte om jeg var interessert i et medlemsskap. Som velkomstgave skulle jeg få Rosendahl karaffel og glass, samt triologien til en svensk Stieg Larsson. Maken til spennende lesing skal man lete lenge etter (med unntakt av Nesbø). Jeg ble revet med fra første kapittel i den første boka, og leste  raskt gjennom alle tre bøkene. Lite ante jeg, og resten av verden vel, hvor stor anerkjennelse triologien kom til å få i løpet av kort tid. Stieg Larsson ble synonym med Lisbeth Salander, bøkenes hovedfigur. Siden kom tre filmer, "Menn som hater kvinner", "Jenta som lekte med ilden" og " Luftslottet som sprengtes". Stor var min glede da jeg så filmene og kunne bekrefte at regissøren hadde fått med seg de fleste detaljene og hendelser fra bøkene. Filmene fikk stor skandinavisk suksess og om ikke det var nok: Hollywood kommer nå til å lage sin egen versjon av livet til den mye omtalte Lisbeth Salander karakteren!

Jeg kommer definitivt til å se filmene, men har en forhåndsinntatt skeptisisme mot Hollywood remakes av gode, smarte filmer som da har en tendens til å bli altfor klisjéfylte. Det finnes dog definitivt unntakt, slik som "Miami Vice" og "Djevlens advokat" for å nevne noen. Forøvrig gleder jeg meg til å se de nye versjonene av både "Robin Hood", "The A team" og "Karate Kid" som er snart å finne på filmlerretet. Men aller mest, er jeg spent på om den amerikanske versjonen av Larssons trilologi kommer til å være på lik linje med de svenske filmene.

 Christina Thommesen
27, Arendal. Prosjektleder, tennisspiller, mote- og fotointeressert. Alle bilder er tatt selv.
Facebook Instagram Twitter


Kategorier
FILM
FOTO
FOTO: ARBEID
FOTO: DYR
FOTO: HVERDAG
FOTO: MOTE
FOTO: OUTFIT
FOTO: REISER
FOTO: TREND
JOURNALISTIKK
KJENDIS
MUSIKK
OM MEG
PHOTOSHOP


hits